„Un studiu german din 1982, prezentat la cel de-al IV-lea Simpozion international privind prevenirea și depistarea cancerului, la Londra, a constat că anumite trăsături de personalitate sunt puternic asociatecancerul mamar.
Un numär de 56 de femei internate în spital pentru biopsie au fost evaluate pentru caracteristici precum suprimarea emotională, raționalizarea, comportamentul altruist, evitarea conflictului si autosuficiența superautonoma.
Bazându-se doar pe rezultatele interviurilor, atât intervievatorii, cât şi evaluatorii, in orb, care nu au avut contact direct cu femeile, au fost capabili să prezică diagnosticul corect în pånă la 94% din totalul pacienților cu cancer și în aproximativ 70% din cazurile benigne.
Intr-un studiu britanic anterior, realizat la King’s College Hospital din Londra, s-a demonstrat, de asemenea, că femeile cu noduli mamari canceroşi prezentau în mod caracteristic, o reprimare extremă a furiei şi a altor sentimente” într-o proporție semnificativ mai mare decât grupul de control, alcătuit din femei internate pentru biopsie in acelaşi tinmp, dar care s-au dovedit a avea tumori mamare benigne.”
Studiile le puteti citi aici:
M.Wirsching et al., „Psychological Identification of Breast Cancer Patients Before Biopsy” Journal of Psychosomnatic Research 26, nr. 1 (1982): 1-10.
S. Greer and T. Morris, „Psychological Attributes of Women Who Develop BreastCancer: A Controlled Study”Journal of Psychosomatic Research 19, nr. 2 (aprile 1975): 147-53.Fragment din cartea Mitul Normalitatii de Gabor Mate