Freud spunea că femeia își alege un bărbat care se aseamănă cu tatălui ei. Si nu, nu se refera neapărat la aspectul fizic, femeiq cauta în barbat diferite comportamente, caracteristici emotionale, moduri de a gândi si mai ales energia pe care o emana tatăl.
De ce o face?
Pentru că tindem sa căutăm ce ne este familiar, ce cunoaștem deja. Pentru ca prin bărbații pe care i-a cunoscut în perioada timpurie a existentei, subconștientul își creează un model al bărbatului în funcție de ce a observat la bărbații ce au au avut un impact emoțional (pozitiv sau negativ) asupra ei.
Modelul tatălui din subconstient este format din bucăți de puzzle preluate de la bărbații cu care s-a intersectat și a avut o conexiune emoțională dar și din ce a preluat prin ADN și nu numai. De obicei tatăl biologic este bărbatul cu care interacționează cel mai des în primii ani de viata, în mod direct sau cum îl prezintă mama în fata fetitei în mod indirect.
Apropo, cum vorbea mama ta despre tatăl tău, ce părere avea despre el, cum se raporta la el?
Din acest motiv, multe femei ajung să repete destinul mamei lor. Dacă în familia fetitei au existat conflicte și relația dintre părinți a fost toxică, subconștientul ei isi creeaza un sablon al bărbatului si a relatiei dupa ce a vazut, auzit si mai ales SIMȚIT. Asa ca subconștientul ei când ajunge la vârsta potrivită sa-si caute un bărbat, scoate șablonul și prin el pot trece doar bărbații ce corespund sablonului. E ca la concursurile de Miss din trecut când femeia trebuia sa treacă printr-un sablon cu formele ideale pentru a se califica. Restul bărbaților, deoarece nu corespund șablonului pur și simplu nu sunt văzuți sau nu creează atracție.
În plus, involuntar, cu bărbații ce au trecut prin sablon va căuta să reproducă modelul de relaționare văzut în copilărie. Chiar dacă fetița nu a crescut lângă tatăl ei biologic, ea tot își va forma din poveștile mamei și interacțiunile cu bărbații din viata ei (bunic, unchi, vecin, invatator) un șablon.
Dacă a rămas un gol în sufletul sau datorită lipsei tatălui, un gol ce nu l-a umplut energia unii alt bărbat prezent în copilărie e posibil sa rămână cu o atracție fata de bărbații mai în vârstă decât ea.
E posibil sa prefere compania unor bărbați cu cel puțin 15-25 ani mai în varsta decât ea (varsta la care bărbații pot avea copii). Ea caută astfel tatăl care sa ii umple acel gol interior si sa o ajute să crească și să se maturizeze.
Uneori e posibil sa confunde acea atracție cu atracția sexuala și sa între într-o relație cu acel bărbat mai în vârstă, va face asta până când se maturizează.
Se poate schimba acest șablon al tatălui?
Da, o faci constant fara să-ti dai seama prin experientele avute cu bărbații din viata ta, asta daca esti deschisă sa înveți.
Dar dacă nu ierți bărbații din trecutul tău si nu scapi de frica fata de bărbați schimbarea se produce foarte încet și e posibil ca pe parcursul vieții să nu reușești să ajungi să ai o relație împlinitoare.
Există și căile mai rapide, terapiile prin care îți vindeci relațiile cu bărbații din trecut, în special relația cu tatăl. Vindecănd fiecare rană pe care ți-au produs-o bărbații, fiecare rană pe care ți-au
produs-o femeile pe care le-ai văzut suferind sau care ți-au vorbit de bărbați într-un mod negativ, dar mai ales rănile pe care ți le-ai făcut tu.
La toate acestea mai punem și modelele preluate ca atare de pe arborele genealogic, șabloanele moștenite de la femeile de dinainte.
Acest proces de vindecare presupune o revizuire la nivel subconștient a tuturor experiențelor din trecutul tău în care ți-ai definit șablonul bărbatului, schimbând si completând perspectiva. In același timp se produce integrarea unor experiente pozitive ce nu au primit atenția necesara din subconștientului la momentul respectiv.
E ca și cum subconștientul s-ar uita din nou pe notițele luate în copilărie și ar înțelege totul într-un mod diferit. Prima oară când a trăit experiențele le-a interpretat cu mintea unui copil lipsit de experienta, acum o face cu mintea unei femei adulte ce a acumulat multe experiențe și mai ales de la ” înălțimea spiritului”.
Știu ca e ambilicata explicația mea și e greu de înțeles și mult mai greu de pus în practică. Dar dacă o citești de câteva ori e posibil să te ajute să înțelegi multe.
Eu folosesc hipnoza pentru a face această „recodare a sablonului tatălui” și astfel sa dobândești un sablon sănătos prin care să lasi sa intre in viața ta un bărbat alături de care poți avea o relație implinitoare.
UPDATE: Criteriile din acest șablon pot fi de tipul „Să fie ca TATA” sau „Să NU fie ca TATA” (opus tata).
Fiecare caracteristica a modelului este luata separat și are o anumita prioritate in totalul atractiei.
Am citit undeva ca în 60-70% alegem dupa creteriul sa fie la fel ca modelului , 20-30% diferit modelului și abia 10% ce este cu adevărat bun pentru noi.
De exemplu o femeie care a avut un tata alcoolic, constient poate spune ca vrea ceva diferit dar sa aleagă inconștient un bărbat alcoolic sau cu potențial de a deveni alcoolic. Dar sunt și femei care vor cauta un bărbat car nu bea deloc și să se înfurie când acesta bea doar o bere la ocazii.
PS: Este valabil si invers, pentru felul in care barbatii isi aleg femeile.
Sper că ti-a fost cu folos ce am scris aici.