RSS Feed

Masaj cu miere de albine

9 ianuarie 2012 by Lin

masaj cu miere de albine
masaj cu miere de albine

Masajul cu miere de albine

Mierea de albine a fost folosita de omenire de mii de ani, inclusiv dacii se preocupau cu cresterea albinelor. Mierea de albina era pretioasa nu doar datorita faptului ca este un indulcitor natural ci si datorita afectelor sale terapeutice. Chiar daca era folosita in principal ca administrare interna, sa aobservat ca are efecte bune daca este aplicata direct pe piele, asa ca fi sau facut comprese cu miere de albine, fie aceasta era aplicata prin frecare pe piele, si asa a aparut masajul cu miere de albine.  Legendele spun ca Cleopatra, regina Egiptului, se folosea si de mierea de albine pentru a-si pastra frumusetea pielii dar si sanatatea.

Mierea de albine este un detoxifiant natural eficient, chiar daca mierea este aplicata doar pe anumite zone, fiind aplicat cu precadere pe spate, brate si umeri, are efecte asupra intregului organism. Masajul cu miere este placut, nu este dureros dureros, un alt efect apreciat de doamne este curatarea in profunzime a pielii, aceasta devenind stralucitoare si catifelata.

O parte dintre efectul aplicarii prin masaj a mierii de albine este eliminare rapida a impuritatilor cat si al toxinelor, hranirea celulelor, neutralizarea radicalilor liberi si reducere procesului de imbatranire al pielii, eliminarea celulitei chiar si dupa doar cateva sedinte, acționând ca un gomaj natural.

Se poate observa ca persoanele care au probleme de acnee ca acestea se reduc sau dispar dupa aplicare unui masaj cu miere de albine.

Pe langa contraindicatiile calasice pentru aplicarea masajului, in cazul unui masaj cu miere de albine ar trebui sa tinem cont ca acesta nu se poate face persoanelor ce sunt alergice la mierea de albine si nu este indicat a se aplica pe zone ce prezinta pilozitate datorita disconfortului creat.

Masajul cu miere poate fi aplicat de 2 ori in saptamana, mai ales in sezonul rece, iar in restul anotimpurilor poate fi aplicat si o data pe saptamana.

Daca este aplicat copiilor, stimuleaza cresterea, imunitatea si reduce durerilor de la nivelul spatelui (pozitii vicioase, scolioze, cifoze).


Niciun comentariu »

Niciun comentariu până acum.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste taguri și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>