Sunt plin de ORGOLIU !!!
Stiai ca orgoliu PUTE?

Orgoliul este o ”dihanie” urata si perversa, el ne intuneca mintea si privirea, ne impiedica sa vedem adevarul si ne arata minciuna ca fiind adevar.

Multi cred ca orgoliul este atunci cand ne credem mai mari decat suntem, dar gresesc, orgoliu este si atunci cand ne subapreciem, cand avem o parere proasta despre altii dar si despre noi.

Orgoliu apare atunci cand ma compar cu altii (asta este o lectie invatata de la fetele mele), pentru a scapa de orgoliu ar trebui sa ma comparam doar cu EU, cu EU cel de ieri, cu EU cel de anul trecut.

Ce este orgoliu si cum scapam de orgoliu

Toti ceilalti sunt diferiti fata de mine, e ca si cum as compara marul cu para sau cu nuca, sau cu firul de iarba, fiecare are rostul lui, scopul lui, varsta si experienta lui .

Sunt momente in care ma cred superior celorlalti, altele in care ma cred inferior fata de altii, ambele situatii ma impiedica sa merg inainte, comparandu-ma cu ceilalti pierd ceea ce este cu adevarat si ma blochez.

 

Ma ”lupt” de multi ani cu orgoliul, au fost momente in care am crezut ca am scapat de orgoliu, in ascuns chiar ma faleam cu asta.

Am invatat sa ma mint, (DA, noi oamenii suntem experti in a ne minti singuri) ignoram, minimalizam sau ma faceam ca nu vad acele manifestari de orgoliu si cand era ceva ce parea sa fie o dovada de smerenie o amplificam (O mai fac si azi).

Ce este orgoliu si cum scapam de orgoliu

Apoi mai veneau momentele in care acceptam adevarul si observam la mine manifestari de orgoliu care ”puteau” rau, apoi incepeam sa caut solutii pentru a corecta, iar credeam ca sunt fara orgoliu si iar descopeream ceva.

Descoperi orgoliul din tine analizand modul in care gandesti si ce simti in interiorul tau in diferite situatii cu care te confrunti.
Imi cer iertare celor ce i-am ranit cu orgoliul meu …. sunt multi …. nu pot da timpul inapoi… … dar pot invata din greselile trecutului….

Va multumesc
Cu drag Catalin Dimofte

Cat de orgolius crezi ca esti?

Cum crezi ca te afecteaza orgoliul? Cum crezi ca afeteaza orgoliul tau viata celor din jurul tau.